Sıkça Sorulan Sorular

0
73

Terapi nedir?
Psikolojik  danışanla danışman arasında birebir yürütülen ve bireyin yaşamının bazı dönemlerinde ortaya çıkan sorunlarını anlamasıyla birlikte bu sorunlarını çözmesine yardımcı olmaya yönelik  bir süreçtir ve kişinin yaşadığı sorunun ne olduğu, sorunun kaynakları, psikiyatrik ve medikal durumlar v.b. bireysel psikolojik danışmanlığın ilk görüşmesinde değerlendirilir. İlk görüşme sonunda, sonraki görüşmelerin nasıl ilerleyeceğiyle ilgili bilgi verir. İlk görüşme sonunda danışanın başka uzmanlığa yönlendirilmesi gerekli görülürse bu durum hakkında danışan bilgilendirilir.

Neden terapiye ihtiyaç vardır?
Her birey, yaşamının bir bölümünde sorunlarla karşılaşır. Bu sorunların temelleri, terapide psikolog açısından bilimsel bir bakış açısıyla keşfedilir ve tedavi ile seanslarda kişiye yeni bir bakış açısı sunulur. Bu sayede çok zor görülen problemler hayatımızdan çıkarılır.

Terapide değişim nasıl yapılır?
Yaşamda her tercihimizin, hikayemizle mutlaka bir bağlantısı vardır. Ancak bu bağlantıların çoğunlukla farkında olmayız. Terapi, bize bu farkındalığı kazandırarak tedavi sonucunda kendimizi daha çok tanımamızı ve daha doğru kararlar almamızı sağlar.

Tek bir seans ile yaşamım değişir mi?
Yaşamımızdaki problemler çoğunlukla bir süreç boyunca birikerek oluşur. Bu nedenle çözümün kalıcı olması için tedavi bir süreç boyunca devam eder. Tek bir seans terapi ile bambaşka bir insan olamazsınız ancak bunun ilk adımını atmış olursunuz. Zaten yeni ve güzel bir yolun en zor tarafı ilk adımı atmaktır. İlk adımdan sonrası çok daha kolay gelir.

Kaç seans yapmak gerekir?
Biz psikologların amacı terapiler ile tedavide en kısa sürede bir değişim ve farkındalık yaratmaktır. Ancak herkesin yaşadığı sorun kendisine özgü olduğu için, seans yapmadan genel bir cevap vermek yanlış olur.

Seanslar ne kadar sürer?

Seans süresi 50 ila 60 dakika arasındadır.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz